15.10.10

120 Χρόνια Ιστορίας - Από τη Σμύρνη στη Ν.Σμύρνη

Πάμε πλατεία; Η έκθεση ξεκινάει στις 18 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τo τέλος Νοεμβρίου, ενώ θα συνοδευτεί και από άλλες παράλληλες εκδηλώσεις του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ. και των Π.Α.Ε. - Κ.Α.Ε. με αφορμή τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

3 σχόλια:

Φίλοι είπε...

Ρε Σωτήρη επειδή γιορτάζουμε τα τόσα πολλά χρόνια, γι αυτό χαρίζουμε βαθμούς με όποιον παίζουμε;

Class of 72 είπε...

Είναι λόγω γεροντικής άνοιας.

Η ευθύνη πάντως του ιδιοκτήτη είναι τεράστια. Δικαίωμά του να μην ενδιαφέρεται για την επένδυσή του αλλά επειδή το συγκεκριμένο προϊόν έχει άλλη «αξία», θα έπρεπε να το προστατεύει καλύτερα.

Χθες είδαμε ένα συνονθύλευμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Έναν Πανιώνιο που έχασε στο ρελαντί από μια απλώς λογική αντίπαλη ομάδα. Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν θυμάμαι ποτέ τον Πανιώνιο έτσι. Δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και οι παίκτες δεν έχουν από πουθενά βοήθεια. Ο προπονητής είναι της πλάκας και οι διοικούντες την καθημερινότητα, της σφαλιάρας. Λείπουν από τα αποδυτήρια οι παλιοί (πχ τον Δέδε τον «αποχώρησαν» πέρσι). Επιπλέον, το ρόστερ είναι από τα χειρότερα που είχαμε ποτέ. Ιδιαίτερα οι νεοαποκτηθέντες για τους οποίους φαντάζομαι το μοναδικό κριτήριο επιλογής τους θα ήταν το «τσάμπα». Τα χθεσινά ακραία μπακ δεν θα έπρεπε ούτε για καφέ να ξαναπεράσουν από τη Χρυσοστόμου. Υπάρχουν εκπληκτικά λάθη τακτικής από τον πάγκο που σε μια προσπάθεια να κλείσει τις τρύπες, πειραματίζεται λες και είμαστε ακόμη σε προετοιμασία. Τον πολύ φιλότιμο Μανιάτη, από δεξί μπακ τον έκαναν με το ζόρι δημιουργικό χαφ, τον αρχαίο Μπάλαμπαν με το ζόρι φορ, τον δεξιοπόδαρο Κοντοέ, με το ζόρι αριστερό μπακ κ.ο.κ. Παίκτες που παίζουν στις πτέρυγες τους βάζουν να παίζουν στο ανάποδο πόδι λες και πρόκειται για αστέρια διεθνούς βεληνεκούς που αποδίδουν το ίδιο όπου κι αν παίζουν. Γενικά ένα μπάχαλο. Διοικητικό, προπονητικό και παικτικό.

Κι όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλά. Πχ. στην περσινή ομάδα υπήρχαν 3 χτυπητές ελλείψεις. Τερματοφύλακας, δημιουργικός χαφ και φουνταριστός. Από τις 3 αυτές θέσεις καλύφτηκε μόνο αυτή του τερματοφύλακα. Επιπλέον έφυγε το αριστερό μπακ (Τζαβέλας) χωρίς να αναπληρωθεί έστω και εν μέρει το νέο κενό. Αν κάποιος έκανε έναν έστω μίνιμουμ προγραμματισμό και αντί για καραβιές αφρικανών, αγοράζαμε παίκτες για τις συγκεκριμένες θέσεις, τώρα θα μιλάγαμε για άλλο Πανιώνιο. Στο μεταξύ έχει γίνει ένας άνευ προηγουμένου αφελληνισμός με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ότι τουλάχιστον μελλοντικά θα ξεπεταχτεί κανένα καινούργιο παικτρόνι, όπως παλιά, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματα και ίσως φέρει λεφτά στο ταμείο. Για πρώτη φορά δηλαδή δεν βλέπω κάποια μικρή έστω ελπίδα για το μέλλον.

Δεν είμαι στεναχωρημένος για τη χθεσινή ήττα. Κι άλλες φορές έχουμε χάσει δίκαια ή άδικα. Άλλωστε με τον Πανιώνιο ποτέ δεν είσαι σίγουρος για κάτι. Πχ. ακόμη κι αν αξίζεις τη νίκη, θα έρθει μια «μαυροφόρα», να σε καθαρίσει. Όμως χθες όσοι παλιοί ήμασταν στο γήπεδο καταλάβαμε από το πρώτο 20λεπτο ότι θα το χάναμε το ματς. Είμαι απογοητευμένος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κυρίως λόγω της διοίκησης. Βγαίνει μια αρρώστια προς τα έξω κι αυτό δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί ποτέ. Η ευθύνη της ιδιοκτησίας είναι μεγάλη.

Σ.Ροδ.

(Αποστόλη, μού έδωσες αφορμή να ξεσπαθώσω. Το παραπάνω γράφτηκε για λόγους ψυχοθεραπείας).

Φίλοι είπε...

Φίλε σε κατανοώ απόλυτα. Ο βασικός άλλωστε λόγος που σταμάτησα να πηγαίνω στο γήπεδο που μεγάλωσα είναι αυτό που περιγράφεις στην προτελευταία παράγραφο.