16.2.11

Κωδικός: Αναζητώντας το παρελθόν

Θέλουμε να σας αναθέσουμε μια ειδική αποστολή. Ψάξτε στα σπίτια σας να βρείτε υλικό από εκδρομές, παρελάσεις ή άλλες εκδηλώσεις της τάξης μας. Εκτός από την πολυήμερη και πολυφωτογραφημένη εκδρομή της Ρόδου το ΄72, είχαμε επισκεφτεί άπειρες φορές διάφορα μέρη της Αττικής (Κάλαμος, Ωρωπός, Αμφιαράρειο, Πόρτο Ράφτη) και μια τουλάχιστον φορά τα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα και Σπέτσες (ημερήσια εκδρομή - πρέπει να πηγαίναμε τότε στην Γ’ ή Δ’ Γυμνασίου). Περιττό να πούμε πόσες φορές πήγαμε με τα πόδια στου Φιλοπάππου. Για όλες αυτές τις εκδρομές, όλο και κάποιο υλικό θα υπάρχει.

Επίσης πιθανές φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο σχολείο, τους εκκλησιασμούς σε Αη Γιάννη και Παντελεήμονα, ή ακόμη κι από βόλτες (κοπάνες) σε Εθν.Κήπο, Λυκαβηττό και θάλασσα. Μπορεί να βρείτε κάτι από τις «μάχες» στα γύρω γηπεδάκια, τις παιδικές χαρές
(Πρωτέα, Λεύκας, Κουκακίου), το γήπεδο του Φοίβου ή ακόμη κι από παράλληλες «εξωσχολικές» εκδηλώσεις πχ. αγγλικών Λιανού, Στρατηγάκη, Μπάσμπα(;), φροντιστηρίων Λιακάκου, Κόκοβα και Νίκου (Ιππώνακτος).

Μας ενδιαφέρουν όπως πάντα και οι φωτογραφίες της γειτονιάς γενικότερα. Υπάρχουν πολλά ξεχασμένη μέρη. Ανοίχτε τα κιτάπια σας. Ψάξτε στα πατάρια. Δεν μπορεί, όλο και κάποια παλιά φωτογραφία θα βρεθεί, αν όχι στο δικό σας, τουλάχιστον στο «σπίτι της μαμάς». Εκεί κάπου δίπλα από τις κούτες με τα ξεχασμένα Κλασσικά Εικονογραφημένα και τους Μικρούς Ήρωες.

Τέλος, θερμοπαρακαλούνται όλοι οι φίλοι (ή και οι φίλες του ΙΒ΄) να μας ενημερώσουν αν έχουν υλικό από την περίφημη θεατρική μας παράσταση «Να ζη το Μεσολόγγι» του Βασίλη Ρώτα, που είχαμε ανεβάσει στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, το 1971.


ekto1972

4 σχόλια:

Απόστολος είπε...

Μου έβαλες ιδέες και από το πρωί αναζητώ το παρελθόν. Σήμερα το βράδυ το παρελθόν θα το βρω στη Μυρτιά.
Πως θα το γνωρίσω το παρελθόν; θα κρατάει τον "Μικρό Ηρωα" ή το "Θησαυρό" στο χέρι;

Γ. Κ. είπε...

Ξέχασες το "Φαντάζιο"

Sot Rods είπε...

Όλα τα επιστημονικά papers για την έρευνα του Ν.Χ. που λέγαμε.

Απόστολος είπε...

Πόσα επιστημονικά papers θα κάθονται στα πόδια του, στο γνωστό κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών;