7.10.11

Παραλειπόμενα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, η σύναξις των συμμαθητών του ΣΤ’ Γυμνασίου, κλάσης 1972, στο γνωστό κρασοπουλείο απέναντι από το Σχολείο. Το παρόν έδωσαν πολλές προσωπικότητες των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικο-στρατιωτικών αρχών.

Η προσέλευσις των συμμαθητών έγινε με ακρίβειαν και τάξιν, χωρίς όμως να αποφευχθούν μικροσυγκρούσεις κατά τους εναγκαλισμούς και ασπασμούς. Ακούστηκαν και επιφωνήματα του τύπου «πού ΄σαι ρε μεγάλε!!!» ή «ωωω, τον αγαπητόοο!!!» ή ακόμη «που ‘σαι συ, ρε;» Υπήρξαν μικροκαθυστερήσεις κατά την προσέλευση, οφειλόμενες κυρίως στις κυκλοφοριακές συνθήκες, πλην του Δημάρχου, όστις κατέφτασε ασθμαίνων, περί το τέλος του δείπνου, επικαλούμενος επαγγελματικήν απασχόλησιν. Ευτυχώς, ο σεφ ανακάλυψε εις το ψυγείον του μιαν χοιρινήν σπαλομπριζόλα, την οποίαν και προσέφερεν σπονδήν εις τον Δήμαρχο.

Το μενού ήταν σχετικώς λιτόν, αφενός λόγω του προκεχωρημένου της ώρας και της ηλικίας («βράδυ δεν τρώμε ποτέ» - τι ψέμμα!!!) αφετέρου λόγω και της οικονομικής κρίσεως. Προσεφέρθησαν σαλάτες εποχής, ολίγα ορεκτικά και τα στοιχειώδη κρεατικά (μπιφτέκια – κοτόπουλα). Ο οίνος - ερυθρός ξηρός - έρευσεν άφθονος, συμβάλλοντας στην εξωτερίκευσιν των συναισθημάτων των ώριμων συνδαιτυμόνων. Όλοι μαζί, αγαπημένοι, ως μία οικογένεια, αντάλλαξαν απόψεις, σχολίασαν την επικαιρότητα, συμφώνησαν, διαφώνησαν και διηγήθηκαν συναρπαστικές ιστορίες του κοινού παρελθόντος.

Περί ώραν 12ην νυχτερινήν απεφασίσθη ομοφώνως η λήξις της εκδηλώσεως. Δι’ ό και εζητήθη ο λογαριασμός, ο οποίος ανήλθε στο ποσόν των 180 ευρώ περίπου. Μετρηθέντες δε, ευρέθησαν 13 τον αριθμό, το οποίον εξένισε τους προληπτικούς και οι οποίοι έσπευσαν να κουνηθούν από την θέση τους, υποσχόμενοι αλλήλοις ότι του χρόνου θα είναι περισσότεροι. Μετά την λήψιν αναμνηστικών φωτογραφιών, διελύθησαν ησύχως προς κάθε κατεύθυνσιν.


Ο ρεπόρτερ του ekto1972
(και για την αντιγραφήν Κ.Κορωναίος)
- Θα πούνε κι άλλα;
- Μάλλον τελείωσαν!


3 σχόλια:

tsarpalis είπε...

ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ

Sot Rods είπε...

Ετοιμάζω παράρτημα εδώ.

Κ.Κor. είπε...

Ετσι όπως είναι τα πράγματα, μάλλον γραφείο ευρέσεως εργασίας για Ελληνες μετανάστες θα έπρεπε να σκεφτείς να φτιάξεις. Τα υπόλοιπα (παραρτήματα, ταβέρνες κλπ.) θα ρθουν από μόνα τους.