7.6.13

Έργα Γιώργου Καμπουράκη στο «Στάβλο»Η γκαλερί του πολυχώρου «Στάβλος» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Καμπουράκη (ΣΤ' Γυμνάσιο 1969), με έργα δουλεμένα στον Η/Υ από το 2000 και μετά.

Πρόκειται για μια σειρά ψηφιακά επεξεργασμένων έργων, μεικτής τεχνικής, με χρήση εμπορικού αλλά και δικού του λογισμικού. Στα έργα του Γ.Καμπουράκη, η τεχνολογία συναντά την ποίηση, σ΄έναν φανταστικό κόσμο, όπου όλα είναι πιθανά. Δημιουργεί μια προσωπική  γεωγραφία από «στοχαστικά τοπία»,  που προκύπτουν είτε από μαθηματικές συναρτήσεις, είτε από προσεκτικά επιλεγμένες  φόρμες, φτιάχνοντας έτσι μια  εικονική πραγματικότητα γεμάτη σύμβολα και συνειρμούς. Χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη εικόνα που προκύπτει από τη χρήση αλγορίθμων ως μια καλλιτεχνική απεικόνιση,  που προτίθεται να αλλάξει τα σενάρια του παιχνιδιού και της αφήγησης. Αφηγείται τις ιστορίες του με ένα νέο τρόπο, δίνοντας, μέσα από μια αντισυμβατική ματιά,  μοναδικές εικόνες που  ξεχωρίζουν για την αισθητική ομορφιά και την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού τους.

Ο Δρ.Γιώργος Καμπουράκης είναι Δημοσιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ και Δ/ντης του Εργαστηρίου Επικοινωνίας, Ακουστικής & τεχνολογίας ΜΜΕ. Πρώην Δημοσιογράφος, δ/ντης περιοδικών «ΗΧΟΣ & Hi-Fi», «ΟΠΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο Λονδίνο κι έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «ΚΟΥΚΟΣ ΜΟΝΟΣ». Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και Ακαδημιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλος της 3μελούς διοικούσας επιτροπής  του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες».

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30
Διάρκεια: 14/6 – 23/6  Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 – 22:00
Πολυχώρος «Στάβλος», Ηρακλειδών 10 – Θησείο. Τηλ. 210 3452502

Δεν υπάρχουν σχόλια: