27.11.10

Επανάληψη συναυλίας την Πέμπτη 16/12/2010

Έγινε ήδη sold out δυο φορές και γι' αυτό επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 16/12, στις 8.30μμ. Κλείστε καλύτερα τα εισιτήριά σας τηλεφωνικά  στο 210-7282333 (θέλει πιστωτική)  γιατί το ξέρουν πολύ λίγοι (δεν την έχουν καν στο site του Μεγάρου). Αν προλάβετε...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική, όπως πάντα, η ενημέρωση!!Κλείσαμε ήδη εισητήρια.Το ίδιο έργο είχαμε ακούσει (αν δεν με απατά η ..μνήμη)το 1975 στο Καραϊσκάκη, φοιτητές...(με όλα τα συμπαρομαρτούντα!!!) και το πέτυχα και το 1977 στο Κίελο της Β.Γερμανίας, όπου επίσης είχε γίνει χαμός και είχαν σηκωθεί όλοι οι Γερμανοί και χορεύαν μεθυσμένοι από τη μουσική. Στο σχήμα εκείνο ήταν και η Μ.Δημητριάδη και η Μ.Ζορμπαλά. Φοβερή παράσταση ή μήπως ...υπέροχοι καιροί????
Χαιρετίσματα -Μαρία Ανδρεάδου

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκάκη 1974

http://www.youtube.com/watch?v=39ZxflllCao

ΣΡ

Ανώνυμος είπε...

Γι΄αυτό είναι οι φίλοι! Για να θυμούνται ό,τι ξεχάσαμε εμείς ή να διορθώνουν τις αναμνήσεις μας!! Αν όλοι θυμόμαστε τα ίδια ή (το χειρότερο) ξεχνάμε τα ίδια....καήκαμε!!!!
Μαρία Ανδρεάδου

Ανώνυμος είπε...

"Το Canto General, σε ποίηση Πάμπλο Νερούντα, επρόκειτο να δοθεί σε πρώτη εκτέλεση το 1973 στην ελεύθερη, τότε, Χιλή. Ο Σαλβαδόρ Αλλιέντε και ο Πάμπλο Νερούντα θα αφιέρωναν τη συναυλία στον ελληνικό λαό που υπέφερε από τη στρατιωτική δικτατορία. Η εκδήλωση ματαιώθηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος του Πινοσέτ και η Χιλή μοιράστηκε τις «εχθρικές μας νύχτες». Όταν ο Θεοδωράκης επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αφιέρωσε την πρώτη εκτέλεση του έργου, το 1975, με ερμηνευτές τη Μαρία Φαραντούρη και τον Πέτρο Πανδή, στο στάδιο «Καραϊσκάκη» στη μνήμη του Αλλιέντε, του Νερούντα και στον αγωνιζόμενο λαό της Χιλής. Το Canto General είναι ένα εγερτήριο σάλπισμα, ένα αγωνιστικό μήνυμα που απευθύνεται κυρίως στους νέους για να μην ξεχνούν ότι το Αληθινό είναι πάντα δεμένο με το Ωραίο• πολιτική και πολιτιστική επανάσταση αποτελούν αδιαίρετο σύνολο. Και στις μέρες που ζούμε γίνεται δραματικά επίκαιρο."
Βρήκα λεπτομέρειες....για την αποκατάσταση της μνήμης...
Μαρία Ανδρεάδου