23.1.11

Ένα «παιδί» του Έκτου που κοιτάζει τον ουρανό

Η «Δήμητρα» πάνω από την Ελλάδα

Στην πρόσφατη ανάρτηση  Ένα d'Oro για όλους εσάς (*), γράφαμε «…Το Έκτο έβγαλε σπουδαίους ανθρώπους. Στο Έκτο δίδαξαν σπουδαίοι άνθρωποι. Όχι όλοι. Αρκετοί πάντως για να το κάνουν ένα ξεχωριστό σχολείο… Πόσοι γνωρίζετε ότι απόφοιτοι του Έκτου είναι σημαντικά στελέχη της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου; Πόσοι ξέρετε ότι μεγαλώσαμε δίπλα σε συμμαθητές μας που είναι καθηγητές πανεπιστημίων σήμερα, ότι κάτσαμε στο ίδιο θρανίο με πολύ σπουδαίους γιατρούς και δικηγόρους, ότι παίξαμε μπάσκετ στο υπόστεγο με φίλους μας που διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας;…».

O συμμαθητής μας π.Γεώργιος Αναγνωστόπουλος (ΣΤ' Γυμνάσιο 1972), Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι ένα «παιδί» του Έκτου που όχι μόνο επιβεβαιώνει την πιο πάνω εκτίμηση, αλλά μας έχει κάνει όλους πάρα πολύ υπερήφανους για την τεράστια προσφορά του στον επιστημονικό κόσμο της πατρίδας μας και όχι μόνο.

Ο π.Γεώργιος κοιτάζει τον ουρανό και μετράει μια-μια τις σταγόνες μιας βροχής. Μιας διαστημικής βροχής ηλεκτρονίων που όταν κοπάζει έχει αντίκτυπο στη ζωή όλων μας.  Συγκεκριμένα, στο εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στο οποίο προΐστανται, ομάδα επιστημόνων με τη βοήθεια του γαλλικού δορυφόρου «Δήμητρα», παρατήρησε ότι όταν μια «βροχή ηλεκτρονίων» στο διάστημα χάνει σταδιακά την έντασή της και σταματά, μετά από λίγο ακολουθεί σεισμός στη Γη! Η έρευνα βέβαια δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα αυτό δείχνουν. H στατιστική μάλιστα ανάλυση δίνει τη βεβαιότητα στους ερευνητές ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο!

Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Greek American News Agency, «Η εργασία μας παρουσίασε μια πρωτότυπη μέθοδο χρονικής εξέλιξης ηλεκτρομαγνητικών σημάτων, που καταγράφουν δορυφόροι στο κοντινό διάστημα, πριν από μεγάλους σεισμούς (π.χ. μεγαλύτερους από 6,5R). Σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο που παρατηρείται μοιάζει σαν μια «βροχή» ηλεκτρονίων, που αρχίζει με αυξανόμενη ένταση αρκετές ημέρες πριν από τον σεισμό και στη συνέχεια γίνεται ηπιότερη, μέχρι που σταματάει απότομα. Μετά ακολουθεί ο σεισμός. Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή έρευνα σ' αυτό τον νέο επιστημονικό χώρο, για να κατανοήσουμε αρκετά ερωτήματα που τίθενται».

Για το ίδιο θέμα σχετικό άρθρο στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στο φύλλο της 22/5/2010, αναφέρει «...Η μελέτη των σημάτων μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι η βροχή ηλεκτρονίων εμφανίζεται αυξανόμενη, κορυφώνεται και πέφτει σταδιακά σε χρονικό διάστημα από περίπου πέντε έως δεκαπέντε ημέρες. Αντίστοιχα την ημέρα που γίνεται ο σεισμός η παύση της ηλεκτρονικής «βροχής» σημειώνεται λίγες ώρες πριν το γεγονός. Ο κρίσιμος χρόνος της παύσης, που θα μπορούσε να είναι μια «τελευταία προειδοποίηση», κυμαίνεται από περίπου 2 έως αρκετές ώρες πριν από τον σεισμό...».

Ευχόμαστε στο συμμαθητή μας και την ομάδα του καλή επιτυχία στην έρευνά τους, το αντίκτυπο της οποίας, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, θα είναι ασφαλώς τεράστιο. Φανταστείτε μόνο πόσες ανθρώπινες ζωές, σε προσεχείς μεγάλους σεισμούς, θα καταστεί δυνατόν να σωθούν παγκοσμίως!

Όμως εδώ δεν εξαντλείται η πολυσχιδής προσωπικότητα του συμμαθητή μας. Μιλήσαμε για το επιστημονικό του έργο αλλά δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για την άλλη του ιδιότητα, αυτή του Ιερωμένου και του έργου του στον «πνευματικό» τομέα. Ο ίδιος από σεμνότητα δεν μας έχει στείλει καμία απολύτως πληροφορία. Όμως όταν στο Google πατώντας «π. Γ» (μόλις δηλαδή την αρχή του ονόματός του) εμφανίζεται στις πρώτες επιλογές αναζήτησης, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές και καλλιεργημένες προσωπικότητες στο χώρο της Εκκλησίας.

Διαβάζοντας ένα άρθρο του στο Ορθόδοξο Παρατηρητήριο σχετικά με την "Κάρτα του Πολίτη" και ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τη προσέγγιση που κάνει στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να μη σταθεί στη παρατήρησή του ότι «...Η ΚΠ, μαζί με τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αν εφαρμοσθεί, θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις μιας πλήρους υποταγής στην οικονομική ολιγαρχία που κατευθύνει τις πολιτικές επιλογές μέσα στο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης...».

Ασφαλώς και θα επανέλθουμε προσεχώς σε κάποια άλλη ανάρτηση-αφιέρωμα στον τόσο σημαντικό συμμαθητή μας. Προς το παρόν του ευχόμαστε υγεία, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο τόσο σπουδαίο και πολυσύνθετο έργο του.

Παρακολουθείστε ένα video με 50λεπτη ομιλία του στον Πύργο το 2009, με θέμα «Επιστημονική και Ευχαριστιακή Γνωσιολογία». Στην εισαγωγή, θα ακούσετε στοιχεία του βιογραφικού του: ομιλία π.Γ.Αναγνωστόπουλου.

ekto1972

------
(*) Επισκεφτείτε την Επετηρίδα του Έκτου. Αναμένουμε τα βιογραφικά όσων επιθυμούν να συμπεριληφθούν στις ειδικές σελίδες. Ήδη έχουν αναρτηθεί τα πρώτα (κάντε κλικ σε όσα ονόματα υπάρχει μπλε ή κόκκινο χρώμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: