7.5.11

Γιορταστική εκδήλωση στις 20 Ιουνίου ...1976


Με την ευκαιρία της ανάρτησης της πρόσκλησης για τη θεατρική βραδιά του 4ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης, ο «μικρός» συμμαθητής μας Νίκος Ανδρουλάκης (ΣΤ΄ Γυμνάσιο 1976) μας έστειλε μια καταπληκτική αφίσα για μια γιορταστική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου 1976 (για να μη το ψάχνετε, η ημέρα ήταν Κυριακή). Η αφίσα δεν αναφέρει ούτε το χώρο, ούτε την ώρα, ούτε το είδος της εκδήλωσης. Ήταν όμως «για το τελειωμα της χρονιας» και «για τον αποχαιρετισμo της εχτης(sic)».

Ο Νίκος γράφει ότι η εκδήλωση είχε γίνει σε κάποιο κινηματογράφο (δεν θυμάται σε ποιο) και ότι στο τέλος προβλήθηκε η ταινία «Όμορφη Πόλη». Το σχεδιασμό της αφίσας, στο πνεύμα της μεταπολίτευσης (χέρια σφιγμένα μεταξύ τους, κόκκινα γράμματα, λέξεις χωρίς τόνους) είχε κάνει ο δικός μας συμμαθητής, ο Μάνος Γιαννάδακης (ΣΤ΄ Γυμνάσιο 1972), καθηγητής σήμερα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

«Νέος θα πει να αλλάξεις τον κόσμο»
Νίκος Καζαντζάκης

Και μια τελευταία παρατήρηση: την αφίσα υπογράφουν και τα δυο συστεγαζόμενα τότε, αλλά με διαφορετικό ωράριο Γυμνάσια, το ΣΤ΄ Αρρένων και το ΙΒ΄ Θηλέων. Ήταν δηλαδή κοινή εκδήλωση αγοριών και κοριτσιών. Μπράβο ρε 76άρηδες, μας βάλατε τα γυαλιά! Εμείς ούτε κατά διάνοια δεν είχαμε μπορέσει να κάνουμε κάτι ανάλογο με το Θηλέων. Απωθημένο το είχαμε. Η αφίσα μάς άφησε άφωνους!

ekto1972

2 σχόλια:

Κ.Κor. είπε...

Σχόλιο στο σχόλιο: κι αν κάποιος, ανυποψίαστος, τολμούσε να αποπειραθεί κάποια επαφή με τις εκπροσώπους του ΙΒ´, σκόνταφτε στο άγρυπνο μάτι του φύλακα Μήτσου. Ωραία ιστορία, θα τη γράψω κάποτε, στο Βιβλίο Συμβάντων. Με την ευκαιρία: περιμένω Σωτήρη να σχεδιάσεις 2 περιοχές στο blog, μία που θα λέμε Βιβλίο Συμβάντων και θα αναρτούμε τις μικρές καθημερινές Ιστορίες μας από τα μαθητικά χρόνια και μία που θα τη λέμε Εικονοστάσι και θα βάλουμε όλες τις φωτογραφίες που έχουμε από τότε.

Sot Rods είπε...

Έρχονται.

(Δες στο Email σου)