8.5.11

Έργα Μανόλη Γιανναδάκη στην Art-Athina 2011

Μανόλης Γιανναδάκης, Εγκαταλείπω τον χώρο ΙΙ, 2008, χαρακτικό, 48 x 63 εκ.
Πηγή: Athens Voice

Σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά, μερικά από τα έργα ενός σπουδαίου ανθρώπου κι αναγνωρισμένου καλλιτέχνη, που ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ο συμμαθητής μας Μανόλης Γιανναδάκης (ΣΤ' Γυμνάσιο 1972), καθηγητής στην ΑΣΚΤ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART-ATHINA, που αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα.

Να τι γράφει το Athens Voice, για το Μανόλη:
«Ο Μανόλης Γιανναδάκης είναι ένας σημαντικός εικαστικός καλλιτέχνης, αλλά και δάσκαλος της χαρακτικής από το 1997 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου το 2010 εκλέχθηκε καθηγητής πρώτης βαθμίδας. Μέσα από ένα πολυσχιδές έργο, με σύμβολα αρχετυπικά ή μη, περισσότερο ή λιγότερο εικονικά, απλά ή σύνθετα, κυρίως με επίκεντρο τον άνθρωπο, τη δράση του μέσα στον χώρο ή και έξω από αυτόν σε ρόλο θεατή που παρακολουθεί την αναμόρφωση του έργου τέχνης, δημιουργεί συνθετικούς και καθηλωτικούς διαλόγους. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, σπούδασε στη σχολή Δοξιάδη και στη συνέχεια στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται από την γκαλερί Artis Causa».

Μανώλη (το γράφουμε καμιά φορά με ωμέγα για να θυμηθούμε τα παλιά), μας κάνεις για άλλη μια φορά υπερήφανους.

Σ’ ευχαριστούμε!

ekto1972


Πληροφορίες για την Έκθεση:

Art-Athina 2011
INTERNATIONAL CONTEMPORARY ART FAIR OF ATHENS
Stand A3 (το σημείο με τα έργα του Μανόλη)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Πέμπτη 12 Μαΐου 19:00 - 22:30 – Εγκαίνια (είσοδος μόνο με πρόσκληση)
Παρασκευή 13 Μαΐου 14:00 - 21:00
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 12:00 - 21:00
Τις ίδιες ώρες λειτουργούν το εστιατόριο και το καφέ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ολόκληρο: €10
Μειωμένο: €5 (παιδιά κάτω των 12 ετών, μαθητές, φοιτητές, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, άτομα άνω των 65 ετών - δηλ. Κουν κλπ.)

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο (απέναντι από τα Village Cinemas Π. Φαλήρου). Χώρος προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πάρτε καλύτερα το tram, στάση "Δέλτα Φαλήρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: