12.1.12

Είχε καρδιά από Σιδερ...άκη!…και «νέο ΟΜΟ με άρωμα λεμόνι»!

Ξέρουμε ότι στεναχωρήθηκαν μερικοί, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο κι εμείς, ως γνήσιοι Νεοκοσμίτες, ήμασταν πάντα με το γειτονικό Ιστορικό. Άλλωστε Πανιώνιος δεν γίνεσαι για τους τίτλους και τα πρωταθλήματα, αλλά για κάτι πολύ πιο σπουδαίο που λίγοι ομολογουμένως είναι σε θέση να αντιληφθούν, αν δεν είναι Πανιώνιοι.


Με αυτό το σκεπτικό, διαλέξαμε δυο πάρα πολύ κολακευτικά σχόλια που λάβαμε μέσω Email και τα οποία έχουμε τη μεγάλη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας.

Το πρώτο...

Αγαπητέ Σωτήρη.

1) Σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να πανηγυρίζεις τις επιτυχίες της ομάδας σου.
2) Το δικαίωμά σου αυτό, όμως, δεν μπορείς να το εξασκείς επ’ άπειρον, ιδιαίτερα αν αυτό το δικαίωμα ασκείται καταχρηστικά παραβιάζοντας το δικό μου δικαίωμα να ξεχάσω.
3) Αναγνωρίζοντας όμως ότι έχεις εξαιρετικά σπάνια την ευκαιρία να πανηγυρίζεις για τον Ιστορικό (1-2 φορές ανά πενταετία) σου επιτρέπω να το κάνεις για ένα ακόμα 24ωρο, σιωπηλά όμως και χωρίς κομπασμούς και ειρωνικές αναφορές στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.
4) Μετά την πάροδο του 24ώρου, οποιοδήποτε σχόλιο, σκωπτικό ή μη, γέλωτας ειρωνικός, μπηχτή, υπονοούμενο κλπ. θα θεωρηθεί πάραυτα ως εχθρική ενέργεια, συνεπάγουσα τις εκ του νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις. Προς τούτο, εντέλλομαι δια του παρόντος, τους νομικούς της τάξης μας, του Χρυσοστόμου προεξάρχοντος, να ελέγξουν την πιστή τήρηση των εντελλομένων, σε περίπτωση δε παραβιάσεως, να λάβουν όλα τα προσήκοντα νομικά μέτρα, κατ’ εντολήν και για λογαριασμό μου.

Σε ασπάζομαι εις την δεξιάν

Κ.Κορωναίος
(ΣΤ' Γυμνάσιο 1972)


...και το δεύτερο


ΟΜΟ...ΡΦΑΑΑΑΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ! (...γιατί εγώ είμαι ΠΑΟ)

Γιώργος Πισιμίσης

(ΣΤ' Γυμνάσιο 1969)


7 σχόλια:

Class of 72 είπε...

Μπράβο ρε μάγκες!

ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ είπε...

ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Κ.Κor. είπε...

No comment...

Κ.Κor. είπε...

Οχι, δεν μπορώ, θα κάνω comment.
Τι να πει κανείς με την κατάντια του ιστορικού. Περιμένετε στη χάση και στη φέξη, πότε θα παίξετε με το βάζελο για να χαρείτε λιγάκι. Οχι με την επιτυχία σας, αλλά με την αποτυχία του άλλου.

Sot Rods είπε...

Σύμφωνα με το μεγάλο βιβλίο Ψυχολογίας που διαθέτει το blog μας -και μάλιστα από την Πέμπτη Γυμνασίου(!) παρακαλώ-, η Φροϋδική ανάλυση λέει περίπου τα εξής:

Επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων Πανιωνίου-Βάζελου, ο καραβούτας, τα καραβουτολετάκια και οι λοιποί αστέρες του θεατρικού στερεώματος, χτυπούσαν πέναλτι στη Νέα Σμύρνη χωρίς να έχει προηγηθεί φαλτσο σφύριγμα/στήριγμα και που ήταν κανονικά και με το νόμο, βγήκαν από τα γνώριμα ύδατά τους, έχασαν τη ψυχραιμία τους και αστόχησαν κάτω από το βάρος της ευθύνης, διότι ήξεραν ότι δεν θα υπήρχε δεύτερη ευκαιρία. Δεν θα υπήρχε δηλαδή ξανά κάποιο φαλτσο-στήριγμα που θα διόρθωνε αμέσως τυχούσα αποτυχία.

Επιπλέον εις τας κερκίδας ξύπνησαν αναμνήσεις από τον τελικό του 1998, όπου οι άκαρδοι, άσπλαχνοι και ασεβείς απέναντι στα ιερά και όσια του θεατρικού μας στερεώματος, πανθηραίοι, θυμήθηκαν εν χορώ το γκολ του Ναλιτζή και τι να τα κάνει τα λεφτά ο τότε βαζελοπρόεδρος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν πλέον αδύνατον να μην υποκύψει και ο ποιο σκληρός βαζελοχαρακτήρας, όταν έχει μάλιστα συνηθίσει να περνάει στην Πλατεία, όμορφα φιλολογικά απογεύματα μετά διαιτητικού τεϊου και που έχει μάλιστα ανδρωθεί με έναν απόλυτα ανδροπρεπή ποδοσφαιρικό ύμνο που θυμίζει σχολική εκδρομή στις πλαγιές των Άλπεων δια την περισυλλογήν πεταλούδων.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά ο Φρόιντ. Κάτω από το πρίσμα αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά (που λέει ο λόγος) αυτά, που έφτασαν μέχρι εδώ στο μεγάλο και δύσκολο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, απέκλεισαν το φόβητρο που λέγεται Αγροτικός Αστέρας και που τελικά αποκλείστηκαν ηρωικώς από τα πιτσιρίκια του Ιστορικού (παρακαλώ το «Ι» κεφαλαίο) και από κάποιον πάρα πολύ γνωστό και σπουδαίο είναι αλήθεια τέρματζη, τον φημισμένο… να δεις πώς τον λένε τώρα… πώς τον λένε… α, ναι, Σιδερ-άκη!

Παρακαλούμε, respects για την προσπάθειά τους και το δύσκολο επίτευγμά τους.

Κ.Κor. είπε...

Τι να μας πει κι ο Φρόϋντ τώρα...
(P.S. είναι αλήθεια οτι ο Σιδεράκης είναι από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού; Τι σύμπτωση!!!)

Sot Rods είπε...

Όπως κι ο Σπυρόπουλος είναι από τον Πανιώνιο και ο Λέτο από τον Ολυμπιακό. Τι πάει να πει αυτό το τώρα; O Σιδέρ ήρθε με μεταγραφή από το Θρασύβουλο.

Ο οποίος Θρασύβουλος, BTW, έχει μακράν τον ωραιότερο ύμνο ομάδας στην Ελλάδα!!! Κάντε copy-paste το παρακάτω link κι ακούστε...

http://www.youtube.com/watch?v=51sx1nEe87Y