23.4.12

«Δευτέρα του Θωμά» ...του Γιώργου

Μας έπιανε κρύος ιδρώτας μόνο που τη σκεπτόμασταν: Δευτέρα του Θωμά! Μετά από 15 μέρες κραιπάλης ερχόταν αυτή η καταραμένη Δευτέρα που έπρεπε να επιστρέψουμε σχολείο. Συνήθως μάλιστα με κάποια πολυσέλιδη εργασία που μας είχε βάλει «για τις διακοπές του Πάσχα» το σαδιστικό εκπαιδευτικό μας σύστημα. Πολλές φορές μάλιστα ήταν από μια σε κάθε μάθημα! Λες και την ώρα που θα πηγαίναμε στον Επιτάφιο ή όταν θα ξεκοκαλίζαμε κανένα παϊδάκι μετά την Ανάσταση ή έστω όταν βρίσκαμε ευκαιρία για καμιά τσάρκα στο κέντρο, εμείς θα έπρεπε να προετοιμαστούμε για τις εν οίκω εργασίες της Δευτέρας του Θωμά. Ακόμη και σήμερα, μετά από σαραντατόσα χρόνια, τη Δευτέρα του Θωμά δεν θέλω να κάνω τίποτα. Θέλω να μείνω σπίτι. Πώς λέμε «Θωμά είσαι σπίτι;». Κάπως έτσι.


Παρόλα αυτά σήμερα είναι μια ειδική Δευτέρα του Θωμά. Είναι μια «Δευτέρα του Θωμά» του Γιώργου. Πώς τα καταφέρνουμε έτσι εμείς οι ΧΟ, μη ρωτάτε. Γιορτάζει πάντως κόσμος και ντουνιάς, πολλοί αγαπημένοι συμμαθητές κι ακόμη πιο πολλοί φίλοι. Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε;  Κατά αντίστροφη λοιπόν αλφαβητική σειρά (πάντα θέλαμε να το κάνουμε αυτό για να πάμε κόντρα στον κατάλογο της Τάξης) ευχόμαστε


Χρόνια Πολλά

στους συμμαθητές μας Γιώργηδες


Σύρρο

Πιστοφίδη

Παπανδρέου  
(μη μας ΔΝΤιάσεις πάλι)

Νικολαϊδη

Καλογιάννη

Ιωσηφίδη

Γεωργιάδη
(Να χαίρεσαι και το επώνυμο)

Γεωργακόπουλο
(Μπέμπη, ομοίως)

Βορόπουλο

Ανδρουλάκη

Αναγνωστόπουλο

(Ωχ, οι δυο τελευταίοι αποτελούν φοβερό δίδυμο. Γιατρός ο ένας, ιερέας ο άλλος. Μάλλον πρέπει να κάτσουν σε χωριστά θρανία).

 
Επίσης Χρόνια Πολλά σε όλους τους Γιώργηδες του υπόλοιπου Έκτου και ιδιαίτερα στους «συναδέλφους» ektoτροϊκανούς Γιώργο Πισιμίση(1969) και Γιώργο Κουνενή(1970). Τέλος, ένα Θωμά έχουμε κι εμείς στην Τάξη και γιόρταζε χθες. Χρόνια Πολλά στο Θωμά Πασχόπουλο του Πρακτικού (ναι, μερικοί έκαναν λάθη στη ζωή τους, πήγαν Πρακτικό). Ελπίζουμε κάποιος συμμαθητής από το συγκεκριμένο τμήμα, να επικοινωνεί μαζί του.

Να σας χαιρόμαστε όλους, να είστε γεροί και δυνατοί και ό,τι επιθυμείτε!

 
ekto1972

1 σχόλιο:

pcmc είπε...

Ευχαριστώ θερμά για τις (πολύ πρωϊνές!)ευχές σας.
Αντεύχομαι -με τη σειρά μου - στους Γιώργηδες της Τάξης σας και όλοι μας νάχουμε ΥΓΕΙΑ και ΚΟΥΡΑΓΙΟ!
Γιώργος Πισιμίσης (1969)