27.11.15

Το ekto1972 ξεπέρασε τις χίλιες αναρτήσεις!


Έγινε η αιτία να ξαναβρεθούν και να ανταμώσουν μετά από πολλές δεκαετίες, οι 46 από τους 106 συνολικά συμμαθητές της Τάξης του 1972, που φοίτησαν στο ΣΤ' Γυμνάσιο  Αρρένων Αθήνας, όλα ή μερικά από τα χρόνια της περιόδου 1966-1972.

Έγινε η αιτία να ξαναβρεθούν και να ανταμώσουν μετά από πολλές δεκαετίες οι συμμαθητές της Τάξης 1970, φτιάχνοντας και βοηθώντας να λειτουργήσει το blog τους. Έγινε η αιτία να ξαναβρεθούν και να ανταμώσουν μετά από πολλές δεκαετίες οι συμμαθητές της Τάξης 1969, φτιάχνοντας και βοηθώντας να λειτουργήσει το δικό τους blog. Έγινε η αιτία να ξαναβρεθούν και να ανταμώσουν μετά από πολλές δεκαετίες οι συμμαθήτριες της Τάξης 1974 του ΙΒ' Γυμνασίου Θηλέων Αθήνας, καθώς και συμμαθήτριες άλλων ετών, φτιάχνοντας και βοηθώντας να λειτουργήσει το blog "Early seventies". Έγινε η αιτία να ξαναβρεθούν και να ανταμώσουν μετά από πολλές δεκαετίες οι συμμαθητές του Δημοτικού Σχολείου "Ξυνού" του Ν.Κόσμου, φτιάχνοντας και βοηθώντας να λειτουργήσει το blog τους.

Έγινε αφορμή να φτιαχτεί σελίδα στο facebook της Τάξης του 1974. Έγινε αφορμή να φτιαχτούν τα blogs των Τάξεων 1967 και 1968.  Έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί το πρώτο "Πανεκτικό Reunion" με τη συμμετοχή 120 συμμαθητών, από 3 τουλάχιστον διαφορετικές Τάξεις. Έγινε η αιτία να ξαναβρούμε και να ξαναμιλήσουμε μετά από δεκαετίες, με τους αγαπημένους καθηγητές μας Λίνο Μπενάκη, Ειρήνη Ξένου, Γεώργιο Λάγιο, Κωνσταντίνο Γιαννημάρα και Μαίρη Κωτσάκη.

Κι ας μη ξεχνάμε ότι με σχεδιασμό και επιμέλεια του ekto1972, φτιάχτηκε το κεντρικό blog όλων των Τάξεων του ΣΤ' Γυμνασίου Ektoapofoitoi και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η Επετηρίδα του Έκτου καθώς και ειδικές σελίδες συμμαθητών. Εκτιμάται ότι πάνω από 400 συμμαθητές όλων των Τάξεων, όλων των ετών, έχουν ξαναβρεθεί και ξανασυναντηθεί μεταξύ τους.
Στατιστικά στοιχεία ekto1972:
 • 44.000 Μοναδικοί Επισκέπτες
 • 298.000 Προβολές Σελίδων
 • 1011 Αναρτήσεις συνολικά
 • 1140 Δημοσιευμένα Σχόλια Αναγνωστών
 • 2500 Εικόνες και Φωτογραφίες
 • 800 Βίντεο ή Links Βίντεο
 • Επισκέψεις από 48 διαφορετικές χώρες
 • Ημερομηνία Πρώτης Ανάρτησης 1/5/2009
 • Τίτλος Πρώτης (πειραματικής) Ανάρτησης "To be continued" με φωτογραφία του John Lennon.

Δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς κείμενα ή υλικό των Κώστα Κορωναίου, Νίκου Χριστοδουλάκη, Χρυσόστομου Κύργιου, Γιώργου Αναγνωστόπουλου, Γαβριήλ Γαβριηλίδη(1974), Γιάννη Βασιλείου, Νίκου Πολίτη, Οδυσσέα Κουτσοποδιώτη, Μανώλη Γιανναδάκη, Γιάννη Τσαρπαλή, Θέμη Παπαϊωάννου και Σώτου Ροδόπουλου. Επίσης των συμμαθητών της Τάξης του 1970, Απόστολου Λιάπη, Βασίλη Δημητρόπουλου, Λευτέρη Μώτου και Τζων Καλέφ-Εζρά, καθώς και κείμενα των Ε.Μπέλλα, Μ.Ανδρεάδου και Μ.Μαρούδη του ΙΒ'Θηλέων. (Ελπίζουμε να μη έχουμε ξεχάσει κάποιο όνομα φίλου ή φίλης).

Δημοσιεύτηκαν επίσης κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων του αγαπημένου μας καθηγητή Κυρίου Λίνου Μπενάκη.

Χάρτης επισκεπτών 20-27/11/2015 
Μερικά ακόμη στατιστικά:
 • Προβολές σελίδων ανά πρόγραμμα περιήγησης: Chrome 55%, Firefox 22%, Mobile Safari 8%, Safari 6%, Internet Explorer 5%, CriOS <1%
 • Προβολές σελίδων ανά λειτουργικό σύστημα: Windows 62%, Android 17%, Linux 7%, Macintosh 7%, Unix 1%, iPhone 1%, iPad <1%
 • Κύριοι Ιστότοποι Παραπομπής: www.google.gr, ekto1972.blogspot.com (απευθείας δηλαδή πληκτρολόγηση της δ/νσης) και ekto1969.blogspot.gr
 • Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις: "Μπίας, ένας αξέχαστος καθηγητής" με 270 επισκέψεις και "Οι κινηματογράφοι που πηγαίναμε (Μέρος 1ο" με 220 επισκέψεις.
 • Λέξεις-κλειδιά με τις περισσότερες αναζητήσεις: Μαλαξιανάκης, Κορώνης, Καραλέκας
 • Αναφορές του ekto1972 σε πολλά δημοσιογραφικά sites με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το mediasoup της Σεμίνας Διγενή.
 • Πολλές επιστολές με χαιρετισμούς αποφοίτων άλλων Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσ/κη, Λαμία, κλπ).
 • Και κάτι που δεν μετριέται με τη στατιστική. Το αθόρυβο κοινωνικό έργο των αποφοίτων του Έκτου, ιδιαίτερα τον καιρό της κρίσης.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση επισκεπτών από το εξωτερικό χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Η κυριότερη πύλη εισόδου είναι μέσω της μηχανής αναζήτησης Google.

Οι φανατικοί αναγνώστες επισκέπτονται συχνά και για πολλή ώρα το ekto1972. Στην εικόνα τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός εξ αυτών.


Το 73% των επισκεπτών παραμένει στο ekto1972 περισσότερο από πέντε λεπτά! Παραπάνω δηλαδή από τη διάρκεια ενός μουσικού κομματιού, όπως αυτό πιο κάτω. To 14% των επισκεπτών παραμένει από 1 έως 5 λεπτά, ενώ υπάρχει κι ένα 6% που στέκεται λιγότερο από ένα λεπτό ή και ελάχιστα δευτερόλεπτα. Προφανώς μπαίνει στο blog κατά λάθος... 

Christina Perri - A Thousand Years 
Piano/Cello - ThePianoGuys


ekto1972 
Ν/2015

7 σχόλια:

ΙΒ' Θηλέων Αθήνας είπε...

Το ΕΚΤΟ 1972 είναι ο Φάρος μας και επιθυμούμε "Το be continued". Εκ μέρους των Early Seventies του ΙΒ' Θηλέων Αθηνών, σας ευγνωμονούμε για την λαμπρή ιδέα, την εξαιρετική δημιουργία του blog μας και την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρετε έκτοτε σε κάθε βήμα μας.

Ελένη Μπέλλα είπε...

Χάριν σε σας καταφέραμε να ξανασμίξουμε μετά 40 χρόνια χωρισμού. Οι συμμαθήτριες του έτους 1974 σας εκφράζουν τις ειλικρινείς, θερμές ευχαριστίες τους και σας εύχονται "Χρόνια Πολλά" και "εις ανώτερα" όπως πάντα.

Class of 72 είπε...

Κάπως υπερβολικές οι Κυρίες του Δωδέκατου. Ευχαριστούμε κι ευχόμαστε και στα δικά σας!

ekto1972

Τσαρπαλής Γιάννης είπε...

Ξεπερασες και τους θετικους
Μπραβο Σωτο

Τσαρπαλής Γιάννης είπε...

Ξεπερασες και τους θετικους
Μπραβο Σωτο

Sot Rods είπε...

Αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο :)

Κ.Κor. είπε...

...Ξέρεις πολύ καλά οτι παντού και πάντα, υπάρχει ένας άνθρωπος που τραβάει το κάρο. Ενας άνθρωπος που είναι η ψυχή της παρέας. Κι όλοι οι άλλοι από γύρω, που δεν αισθάνονται οτι θέλουν ή μπορούν να τραβήξουν το κάρο, αλλά τους αρέσει να βλέπουν το κάρο να περνάει έξω από το σπίτι τους κάθε μέρα. Κι όλοι μας ξέρουμε και αναγνωρίζουμε, οτι για την δική μας παρέα, ο άνθρωπος αυτός είσαι εσύ. Μπορεί να σε βλέπουμε κάθε μέρα κι ούτε να σε χαιρετάμε, αλλά θα μας λείψεις και θα μας κακοφανεί πολύ αν μια μέρα δεν σε δούμε. Είτε το θες είτε όχι, αποτελείς κι εσύ μέρος του «ασφαλούς περιβάλλοντος» που όλοι επιθυμούμε να χτίζουμε γύρω μας. Είσαι από τις μικρές μας συνήθειες, που αν τις εγκαταλείψουμε δεν θα πεθάνουμε, αλλά θα είμαστε φτωχότεροι γιατί θα μας λείπει!
(απόσπασμα από παλαιότερο e-mail προς τον διαχειριστή του blog όταν εξέφρασε την αγωνία του για την συνέχισή του).