4.6.11

Συνταξιούχοι Ιάπωνες ζητούν να καθαρίσουν τη Φουκουσίμα!

Ο κος Yasuteru Yamada
Τι λαός! Όπως μεταδίδει το ΒΒC, ομάδα ηλικιωμένων Ιαπώνων, ζητά την άδεια για να καθαρίσει το ραδιενεργό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα. Πρόκειται για περισσότερους από διακόσιους συνταξιούχους, ο καθένας 60 ετών και πάνω, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πάρουν τη θέση των νέων ανθρώπων που εκτίθενται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου τους κυρίου Yasuteru Yamada (συνταξιούχος μηχανικός, 72 ετών), οι συνέπειες της ραδιενέργειας θα φανούν σε 20 χρόνια από τώρα, διάστημα στο οποίο, πιθανότατα, οι ίδιοι να μην είναι καν ζωντανοί. Αντίθετα, οι νέοι άνθρωποι που εδώ και 3 μήνες πασχίζουν να απομακρύνουν τα ραδιενεργά υλικά από το εργοστάσιο και την ευρύτερη περιοχή, θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο σε λίγα χρόνια. Η συγκινητική προσφορά τους, ωστόσο, δεν έγινε (καταρχήν) δεκτή από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Πηγή: BBC News


------
Κάθε σύγκριση με γνωστές κοινωνίες βολεμένων «αγανακτισμένων», κυρίως δημοσίων υπαλλήλων, απλώς ατυχής. Επιπλέον, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στο κοινωνικό και φορολογικό σύστημα της καπιταλιστικής Ιαπωνίας.   /σρ

1 σχόλιο:

Απόστολος είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το πρότυπο του ΑΝΘΡΩΠΟΥ και του ΠΟΛΙΤΗ που ίσως θα μπορούσε να ορίσει την έννοια του "καλός καγαθός". Εξοργίζομαι στη σύγκριση ορισμένων απίστευτων ανθρωπαρίων που κάνουν τις αρπαχτές τους, δεν έχουν καμιά σχέση με κοινωνική προσφορά, και καθοδηγούν τον απαίδευτο σε επίθεση απέναντι στην πατρίδα του.
Τι να πει κανείς ότι και να μας συμβεί το αξίζουμε!