4.10.12

3/10

Άκου τι θυμήθηκε τώρα ο Δήμαρχος:
«...o Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ήταν δικαστής του Αρείου Πάγου στην αρχαία Αθήνα, ο οποίος μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό μετά το κήρυγμα του Απόστολου Παύλου.

Η μνήμη του τιμάται στις 3 Οκτωβρίου
και ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!!»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...Θεωρείται ο πρώτος Επίσκοπος της πόλεως, και στη συνείδηση του πιστού λαού αναγνωρίσθηκε γρήγορα ως πολιούχος των Αθηνών, ως προστάτης δηλαδή της πόλεως. Η επιλογή δεν είναι τυχαία: ο άγιος Διονύσιος εθεωρείτο κάτοχος μεγάλης σοφίας, και γι αυτό κρίθηκε ο καταλληλότερος αντικαταστάτης της Αθηνάς Παλλάδος.


Υπήρχε, όμως, ένας ακόμη λόγος να αναγνωρισθεί ως πολιούχος των Αθηνών: σε μιαν εποχή όπου ούτε οι θεσμοί ούτε άνθρωποι έμεναν ανεπηρέαστοι από τις πιέσεις της εξουσίας και του χρήματος, ο Διονύσιος ήταν στη συνείδηση των Αθηναίων δικαστής ανεπίληπτου ήθους, δικαστής που τη συνείδησή του δεν την έκαμπτε καμμία δύναμις. Αυτή του την καθαρότητα και τη σοφία του τιμώντας ο λαός, τον ανεγνώρισε ως τη χριστιανική απάντηση στην Αθηνά.

Sot Rods είπε...

Ένας ακόμη λόγος να αναγνωρισθεί ως πολιούχος των Αθηνών είναι ότι μεταξύ καλοκαιρινών διακοπών και 28ης Οκτωβρίου δεν υπάρχουν σχολικές αργίες κι ο καιρός είναι ακόμη τόσο καλός...

(στο πνεύμα της ανάρτησης)