5.2.13

ektoSupport - Προσωρινή ανάρτηση UPDATE

Εξακολουθεί δυστυχώς να υφίσταται το πρόβλημα ασφαλείας της Java και προς το παρόν δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάποια επαρκής λύση. Εκτιμούμε ότι θα πάρει πολύ καιρό. Την Πέμπτη 31/1, η Apple "μπλόκαρε" τα προγράμματα Java στους υπολογιστές Mac.
ektoUpdate 20130205

Η Oracle ανακοίνωσε νέα έκδοση αλλά οι ειδήμονες είναι ακόμη επιφυλακτικοί στο κατά πόσο λύθηκε το πρόβλημα. Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε και πάλι.
ektoUpdate 20130118


Λίγο πικρός τελευταία.
Πληροφορούμε τους αγαπητούς Συμμαθητές και Φίλους ότι έχουν παρατηρηθεί παγκοσμίως πολλαπλά προβλήματα ασφαλείας σε προσωπικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν Java (σχεδόν όλοι). 

Η Java είναι μια αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού, προγράμματα της οποίας τρέχουν σε όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα (πχ. Windows, Linux, Unix, OS X, Mac) και για αυτό είναι πάρα πολύ διαδεδομένη. Η εταιρία Oracle που έχει τα δικαιώματα της Java ανακοίνωσε πρόσφατα μια νεότερη έκδοση του λογισμικού, αλλά όπως μετέδωσε σήμερα 13/1/2013 το Πρακτορείο Reuters (κλικ), τα προβλήματα αυτά δεν εξαλείφθηκαν και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) των ΗΠΑ, συνιστά την απενεργοποίηση της Java από όλους τους προσωπικούς υπολογιστές. Οδηγίες στα ελληνικά για το πώς μπορείτε να κάνετε την απενεργοποίηση αυτή ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείτε, θα βρείτε σε αυτό εδώ το link του ηλεκτρονικού περιοδικού Digital Life (κλικ)

Η διακοπή αυτή σημαίνει ότι ενδεχομένως κάποιες επισκέψεις σας σε Websites που απαιτούν οπωσδήποτε την ύπαρξη Java να μη λειτουργήσουν σωστά, αλλά αυτό πιστεύουμε δεν είναι πολύ σοβαρό μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο που μπορεί να διατρέξει ο υπολογιστής σας ή το laptop σας. Εξάλλου η Oracle αναμένεται να ανακοινώσει ασφαλέστερη έκδοση της Java ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Σας συνιστούμε πάντως να μη βιαστείτε να την εγκαταστήσετε μέχρι να δοκιμαστεί από τους τεχνικά επαΐοντες για μερικές ημέρες. 

Το ekto1972 θα σας ενημερώσει όποτε υπάρξουν νεότερα. Μπορεί όλα αυτά να μην είναι παρά ένα ακόμη επεισόδιο στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των εταιριών, αλλά σας συστήνουμε να μην το διακινδυνέψετε. Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για προγράμματα Java και όχι για τον κώδικα JavaScript. 

 ekto1972

3 σχόλια:

ΚΥΝΟΣΑΡΓΕΣ είπε...

ευχαριστούμε -και πάλι- για την ενημέρωση

Κ.Κor. είπε...

Αντικειμενοστραφής; Τι θες να πεις; Μήπως εννοείς object oriented?
(Σ' έσκισα πάλι παιχταρά μου...)
Και πως θα δουλέψουμε χωρίς java κύριος; Πως θα κάνουμε συναλλαγές στο e-banking της Eurobank που θέλει οπωσδήποτε java? Τα 'χετε κάνει σκ... εσείς οι developers! Μπάζουν από παντού οι εφαρμογές σας.

Sot Rods είπε...

Να πας να περιμένεις στην ουρά, ρε φίλε, φρόνιμα και νοικοκυρεμένα. Μου θέλεις και e-banking! Είχες και στο e-kto, e-banking?

Άσε που στο blog δεν βάζουμε διαφημίσεις και μας πέταξες μια γκριζάρα, να με το συμπάθιο. Τέλος πάντων, επειδή είναι στα σχόλια μόνο, θα το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο. Next time όμως... Χρατς!