5.10.13

Η σημασία των reunions στη νεώτερη ελληνική ιστορία
υπό του κ. Κώστα Κορωναίου
Προϊσταμένου Εκδηλώσεων ΣΤ' ΓυμνασίουΕίναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια, η μόδα των reunions αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς. Στη διάδοση αυτή, πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και δη το διαδίκτυο και τα social media (blogs, facebook, tweeter κλπ). 

Όλα όμως ξεκινούν από την εσωτερική παρόρμηση του ανθρώπου να επιστρέφει στις ρίζες του. Και το σχολείο που φοιτήσαμε είναι «ρίζες» και μάλιστα από τις πιο δυνατές. Επιστροφή στις ρίζες σημαίνει για τον καθένα μας, πως είναι και πάλι μαζί με όλους εκείνους που απαρτίζανε τη ρίζα του δέντρου μας, του δέντρου της δικής μας γενιάς, του δικού μας μικρόκοσμου. 

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι κοινωνικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι τα reunions εφευρέθηκαν για να ξεφεύγουν οι άντρες από τις γυναίκες τους. Ανοησίες! Προσωπικά πιστεύω πως και ήπειρο ν’ αλλάξεις, απ’ τη γυναίκα σου δεν ξεφεύγεις. Πάρτε παράδειγμα γνωστό συμμαθητή μας. Σε απόσταση 8.500 χιλιομέτρων έφυγε, αλλά απ’ τη γυναίκα του δεν γλύτωσε. Πως να γλυτώσεις με 3 ώρες σε μια ταβέρνα; 

Στα δικά μας reunions το ευτύχημα είναι ότι είμαστε μόνο άντρες. Έτυχε βλέπετε να πηγαίνουμε σχολείο την εποχή που τα γυμνάσια ήταν χωριστά, αρρένων και θηλέων. Κι ευτυχώς! Για σκεφτείτε, πόσοι θα 'ρχονταν αν η συγκέντρωση ήταν «μικτή», άντρες και γυναίκες; Κανένας γεροντοκόρος ή κανένας ζωντοχήρος μόνο. Οι υπόλοιποι στη στρούγκα. Άλλος σε επαγγελματικό ταξίδι δήθεν κι άλλος τέζα στο κρεβάτι τάχα μου. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θα πάταγε. Σιγά μη βγαίναμε ραντεβού με εξηντάρες!!! 

Τελικά, έχουν καμιά αξία τα reunions των συμμαθητών στις μέρες μας; Φυσικά και έχουν. Και μεγάλη μάλιστα. Βλέπεις τους άλλους και σκέφτεσαι: «κάνε το σταυρό σου μαλάκα μου, μια χαρά κρατιέσαι εσύ...!!!» 

Δείτε τώρα μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το τελευταίο μας reunion...

K.K.


5 σχόλια:

Κ.Κor. είπε...

Πολύ ωραίο!!! Ποιός το 'γραψε;

Sot Rods είπε...

Κι εγώ τρέμω από συγκίνηση όταν το διαβάζω.

(Τελικά μου φαίνεται μόνο εσύ, εγώ κι ο δήμαρχος διαβάζουν αυτό το blog).

Ανώνυμος είπε...

΄Οχι Παίδες κι' εγω το διαβάζω το blog !!! παρότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε μια μικρή ..χαλάρωση..
Σχετικά με τη σημασία των reunions στην ελληνική ιστορία, ένα έχω να πώ: "Πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια"οπότε....
Καλό Φθινόπωρο Παίδες και να είστε πάντα καλά, να το σκάτε από τις γυναίκες σας για να συναντήσετε άλλους ..εξηντάρηδες.
Μαρία (ΙΒ΄ Θηλέων 1971)

Ανώνυμος είπε...


(Τελικά μου φαίνεται μόνο εσύ, εγώ κι ο δήμαρχος διαβάζουν αυτό το blog).
Λάθος, σας διαβάζουμε και στην Καλλιθέα, Ζωγράφου ...

Sot Rods είπε...

Τελικά μου φαίνεται μόνο εσύ, εγώ, ο δήμαρχος, η Μαρία, οι Καλλιθεώτες και Ζωγραφιώτες διαβάζουν αυτό το blog.