12.5.16

Η βουλευτής του Μπία

Αυλωνίτου, Μπίας, Ιωαννίδου
Ολυμπιακοί Αγώνες, Μόναχο 1972
 
Με αφορμή την συνεχή παρουσία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου στα (διαπλεκόμενα) τηλεοπτικά κανάλια (κι όχι πάντα για καλό), να θυμηθούμε ότι η κα Αυλωνίτου υπήρξε πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, δημιούργημα του αξέχαστου γυμναστή μας Γιώργου Μπία. Μάλιστα το blog μας έχει κάνει το 2013, το εκτενές αφιέρωμα Μπίας, ένας αξέχαστος καθηγητής (κλικ).

Εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 60, αρχές 70, λόγω και της παρουσίας του Μπία στο ΣΤ’ Γυμνάσιο, αρκετοί από μας είχαμε αποκτήσει στενή επαφή με τον υγρό στίβο και παρακολουθούσαμε από κοντά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχετικά πρωταθλήματα που διεξάγονταν κάθε χρόνο στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, δίπλα στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Τα πρωταθλήματα διεκδικούσαν με πολύ φανατισμό και κατακτούσαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ενώ ο Εθνικός, με προπονητή τον Γιώργο Μπία, είχε πάντα αξιόλογη παρουσία. Μερικά από τα ονόματα που πρωταγωνιστούσαν τότε στους αγώνες ήταν οι  Κίτσος Λούης, Στέργιος Μπιτέρνας, Πανίκος Χρυσοστόμου, Πέπη Γεωργιάδου, Μαίρη Λομβάρδου, Ελεάνα Λούη, Τζένη Σωτηρίου του Παναθηναϊκού και οι Δημήτρης Καρύδης, αφοί Κοσκινά, Παπαδάκης, Κουτουμάνης, Μπαξεβανέλη, Ηλιοπούλου, Κωνσταντινίδου του Ολυμπιακού.

Επίσης δεν ξεχνάμε τον πρωταθλητή μας στις καταδύσεις, τον Βαγγέλη Ηλιάδη, ο οποίος κέρδισε 3 πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό. Ο Βαγγέλης ήταν παιδί του Εκτου και σύχναζε μαζί μας στο γήπεδο μπάσκετ του Πρωτέα (παιδική χαρά Αγκύλης και Πυθέου), αλλά και στα άλλα στέκια της περιοχής, που συχνάζαμε. Και ποιόν είχε αντίπαλο ο Βαγγελάκης; Τον ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ!!!

Κ.Κορωναίος
Μάιος 2016
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: