6.6.11

Ένας Δάσκαλος του Έκτου στα Τρόπαια Γορτυνίας


Μια φωτογραφία που ασφαλώς θα συγκινήσει αρκετά τόσο τα κορίτσια του Δωδέκατου, όσο και την Τάξη του 1969. Ο κος Κωνσταντίνος Γιαννημάρας, Φιλόλογος, στην αρχή της καριέρας του διορίστηκε στο Έκτο αλλά δεν έτυχε να τον έχουμε εμείς καθηγητή. Τον είχαν όμως οι 1969άρηδες. Στη συνέχεια μετατέθηκε στο ΙΒ΄ Θηλέων, ενώ αργότερα έγινε Λυκειάρχης στο Λύκειο Τροπαίων Γορτυνίας. Εκεί τον συνάντησε μετά από χρόνια ο συμμαθητής μας Οδυσσέας Κουτσοποδιώτης (ΣΤ΄ Γυμνάσιο 1972), όταν o τελευταίος υπηρετούσε ως Διοικητής στο ΑΤ Τροπαίων. Έκτοτε αναπτύχθηκε μια ειλικρινής φιλία και αλληλοεκτίμηση μεταξύ τους, η οποία όπως βλέπετε και από την πρόσφατη φωτογράφησή τους στα Τρόπαια, κρατάει ως τις μέρες μας.

Ευχαριστούμε τον Οδυσσέα για τη φωτογραφία κι ευχόμαστε στον κύριο Γιαννημάρα ό,τι καλύτερο. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε σύντομα να τα πούμε κι εμείς μαζί του από κοντά. Με την ευκαιρία, ο Οδυσσέας προειδοποιεί ότι ο κύριος Λυκειάρχης φυλάει όλους τους καταλόγους με τη βαθμολογία…

2 σχόλια:

pcmc είπε...

Με τον καθηγητή μας κ. Κ. Γιαννημάρα είμαστε πατριώτες, από την Γορτυνία (Ν. Αρκαδίας).
Τη δεκαετία του 80 βρεθήκαμε στο ίδιο ΔΣ της Παγγορτυνιακής Ένωσης εκπροσωπώντας τα χωριά καταγωγής μας . Έκτοτε είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί του πολλές φορές και πριν δύο χρόνια τον επισκέφθηκα στην Νυμφασία (Βυτίνα) όπου με εντυπωσίασαν οι λεπτομέρειες (ονόματα, ευτράπελα, εργασίες μου κλπ) που θυμότανε από την περίοδο που τον είχαμε καθηγητή.
Είναι εκπληκτικός συνομιλητής και αξίζει μια συνάντηση μαζί του , «συν τοις άλλοις» να δούμε και να μας δικαιολογήσει τις βαθμολογίες μας…

Sot Rods είπε...

Ευκαιρία για συνδιοργάνωση κοινής ektoblogικής εκδρομής στη Νυμφασία. Κατά προτίμηση με πούλμαν: "πάρε φόρα οδηγέ..." κλπ.