17.10.11

Έργα Μανόλη Γιανναδάκη στη Ξάνθη έως 31/10


Από τις αρχές Οκτωβρίου, ο χώρος τέχνης «Ορφέως 20» στη Ξάνθη, παρουσιάζει ομαδική έκθεση με έργα των Μανόλη Γιανναδάκη (ΣΤ’ Γυμνάσιο 1972) χαράκτη-ζωγράφου, καθ. ΑΣΚΤ Πανεπιστημίου Θεσ/κης, Νίκου Τερζή ζωγράφου-χαράκτη, και Γιώργου Τσακίρη ζωγράφου-γλύπτη, καθ. ΑΣΚΤ Παν. Θεσ/κης επίσης.

Τρείς καλλιτέχνες ξεχωριστοί, αλλά με πολλά κοινά στοιχεία, συγκλίνουν και με δική τους πρωτοβουλία συνεργάζονται και συνεκθέτουν. Η παρατήρηση στα έργα τους είναι ένα παιγνίδι με ομοιότητες και διαφορές. Ανακαλύψτε τις !!!

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως 31 Οκτωβρίου 2011 και οι ώρες λειτουργίες της γκαλερί είναι καθημερινά 6:00μ.μ -9:00μ.μ.

Πληροφορίες: Ορφέως 20 - Παλιά πόλη - Ξάνθη Τηλ.: 6938204566 και στο link www.orfeos20.gr

Μερικά λόγια για το Μανόλη από το πρόγραμμα της γκαλερί:

Ο Μανόλης Γιανναδάκης, με καταγωγή από την Κρήτη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, χαρακτική. Από το 1975 έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, εκπροσωπώντας την χώρα μας σε διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής. Το 1986 δίδαξε σχέδιο στην Σχολή Καλών Τεχνών, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 1987 έως σήμερα διδάσκει χαρακτική στο ίδιο τμήμα. Από το πλούσιο σε μορφοπλασίες και νοήματα εικαστικό έργο του, εκτίθεται μια ενότητα που θεματικά προκύπτει και κινείται γύρω από ένα κεντρικό άξονα, για τις μεταλλάξεις του φυσικού, του φυτικού κόσμου. Π.χ. δέντρα, που η μορφολογία τους μεταλλάσσεται και μαζί με στοιχεία από τον τεχνολογικό χώρο στα έργα του, συνυπάρχουν, συμπράττουν και προσδιορίζουν με έμφαση και κριτική άποψη, αυτήν του είδους την μετάλλαξη. Παράλληλα, εκτίθενται έργα που παραπέμπτουν οπτικά στο σχέδιο και την έννοια της φόρμας της κλεψύδρας. Δέντρα ταυτίζονται και συνυπάρχουν σχεδιαστικά πολλές φορές με τις κλεψύδρες ως επιφάνειες μνήμης, η μία επάνω ή μέσα στην άλλη συσσωρεύοντας ενέργεια, ως σε μία αέναη κίνηση. Είναι έργα ως επί το πλείστον μικρής φόρμας (10x10) και μεσαίας κλίμακας (70x100), δουλεμένα με σχεδόν όλες τις τεχνικές της βαθιάς ή κοίλης χάραξης, οξυγραφικά πάνω σε πλάκες τσίγκου, χαλκού αλλά και με την τεχνική της φωτοχάραξης επάνω σε φωτοπολυμερικούς τσίγκους.


ekto1972

Δεν υπάρχουν σχόλια: