16.11.11

Έκτο Κλασικό, ολέ!


«…το Διοικητικόν Συμβούλιον της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας απονέμει εις το Γυμνάσιον ΣΤ’ Αρρένων Αθηνών τιμητικόν δίπλωμα εις βεβαίωσιν ότι μαθηταί τούτου έτυχον Α’ βραβείου και Επαίνου Κλασσικής κατευθύνσεως…»

Σας το λέγαμε αλλά δεν μας πιστεύατε! Πάντα το Έκτο Κλασικό ήταν παρασάγγες μπροστά. Ακόμη κι εκεί που θεωρητικά υστερούσε, έβαζε τα γυαλιά στους δήθεν «θετικούς» και σάρωνε βραβεία. Πριν μερικούς μήνες κόντεψε να γίνει ο ΣΤ' Παγκόσμιος για το θέμα αυτό. Ιδιαίτερα με τους πρακτικάριους του '70. Με τη συμβολή όμως του Κυνόσαργες, του blog δηλαδή που επιμελούνται τα σημερινά παιδιά του Έκτου κι ο άξιος καθηγητής τους, ήρθε μια ακόμη χειροπιαστή απόδειξη της ανωτερότητας του Κλασικού. Ποιο τμήμα λοιπόν βραβεύτηκε από τη Μαθηματική Εταιρία το 1968; Ποιο τμήμα ταρακούνησε συθέμελα το οικοδόμημα της ουτοπίας των πρακτικάριων; Ποιο τμήμα έβγαλε για μια ακόμη φορά ασπροπρόσωπο το σχολείο μας;

Το Έκτο Κλασικό!!!!!!

όλε
όλε
όλε

8 σχόλια:

Κ.Κor. είπε...

Μέχρι το 68 ήταν ακόμα καλοί αυτοί που πηγαίνανε στο Κλασσικό.

Sot Rods είπε...

Μετά έγιναν άριστοι. Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τους κλασικούς της γειτονικής Καλλιθέας.

Κ.Κor. είπε...

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα το ερωτηματολόγιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας επι του οποίου διαγωνίζονταν οι αγαπητοί μας συμμαθητές του Κλασσικού. Αντιγράφω, ενδεικτικά, κάποιες ερωτήσεις, προκειμένου να αντιληφθούν όλοι το ύψος της μαθηματικής διανόησης των ektoκλασσικών αλλά και την αξία της βράβευσης:
1) Ερώτηση: στη σειρά των φυσικών αριθμών, το πέντε (5) προηγείται ή έπεται του έξι (6);
2) Ερώτηση: Στους δεκαδικούς αριθμούς, το τμήμα των δεκαδικών ψηφίων αναγράφεται πριν ή μετά την υποδιαστολή;
3) Ερώτηση: Στους κλασματικούς αριθμούς, ο αριθμός που αναγράφεται άνωθεν της κλασματικής γραμμής λέγεται αριθμητής ή παρανομαστής;

Sot Rods είπε...

Κώστα, για τις απαντήσεις μην κάνεις σκονάκι. Ρώτα κάποιον κλασικάριο. Θα σε βοηθήσουμε εμείς.

Sot Rods είπε...

Επίσης κλασικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην Καλλιθέα.
El paso for ever!

Ekto Gymnasio 1970 είπε...

Μας εντυπωσίασε ομολογουμένως ο πανηγυρικός χαρακτήρας των σχολίων γιά τον έπαινο που πήραν οι Μικροί Κλασσικοί σε θέματα Μαθηματικών Δημοτικού.
Μη σας χαλάσουμε την πανηγυρική ατμόσφαιρα, χαρείτε το......

Sot Rods είπε...

Μας αρέσει που οι πρακτικάριοι παρά της αδιαμφισβήτητα στοιχεία της ταπεινωτικής ήττας τους (στοιχεία που είναι γραμμένα πια στην ιστορία του Έκτου και που δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση), διατηρούν το χιούμορ τους.

Έτσι σας θέλουμε. Ψύχραιμους και χαρούμενους. Διαφορετικά δεν θα είχαν νόημα οι συνεχείς νίκες μας. Δεν θέλουμε να παίζουμε χωρίς αντίπαλο.

Classic Ekto perpetuum.