16.3.12

Το σχόλιο της Παρασκευής

Από το Κακό Παιδί του Πρακτικού, λάβαμε το παρακάτω κείμενο:


Ζητάω πίσω την ψήφο μου

του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές αποφάσισα να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, ως ο κυρίαρχος λαός, και να ψηφίσω το κόμμα που με έπεισε με το προεκλογικό του πρόγραμμα. Παράλληλα, «σταύρωσα» τρεις υποψήφιους, δύο άνδρες και μια γυναίκα για να με εκπροσωπήσουν επάξια στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Συμπτωματικά εκλέχθηκαν και οι τρεις. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Σήμερα, μετά από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι πήγε η ψήφος μου χαμένη. Το κόμμα που ψήφισα δεν τήρησε καθόλου τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και το καλύτερο, «λάκισαν» από το κόμμα χωρίς να με ρωτήσουν και οι τρεις αντιπρόσωποί μου στη Βουλή! Ο ένας πήγε σε μια κομματική παραφυάδα, η άλλη έμεινε μόνη, ανεξάρτητη σαν την καλαμιά στον κάμπο και ο τρίτος βρίσκεται σε αναζήτηση νέας πολιτικής στέγης, παζαρεύοντας τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας προσφέροντας «προίκα» τα ψηφαλάκια που του είχαμε δώσει. Κάτι σαν κηδεία με ξένα κόλλυβα! Νομιμοποιούμαι να ζητήσω πίσω την ψήφο μου και να διεκδικήσω αποζημίωση για αθέτηση υπεσχημένων.

Σε λίγο καιρό θα ξαναέχουμε τις ίδιες εκλογές με ένα πληθωρισμό νέων κομμάτων και κομματιδίων – παραφυάδων παλαιών κομμάτων. Όλοι θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν. Άλλοι με προεκλογικό πρόγραμμα, την περίληψη του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου και άλλοι χωρίς πρόγραμμα μια και η πορεία στο άγνωστο δεν το χρειάζεται.

Όσο για τους «αντιπροσώπους» μας στη Βουλή που προφασιζόμενοι τη δική μας σωτηρία, κοιτάζουν να επιβιώσουν πολιτικά και να γλυτώσουν από προπηλακισμούς και γιαουρτώματα, καλά θα κάνουν να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς που δεν σέβονται τους ψηφοφόρους. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους!


Και για την αντιγραφή

το Κακό Παιδί του Πρακτικού
ekto1972

2 σχόλια:

Φίλοι είπε...

Οι πρακτικοί διαχρονικά συμφωνούν!!

Σοφιστής είπε...

Αγαπητέ πρακτικέ,
όπως γνωρίζεις παλαιόθεν ισχύει το μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.......
Επειδή Κυριακή κοντή γιορτή, φοβάμαι ότι, την επομένη, πάλι, κοψοχέρηδες θα είμαστε.
Αυτή μάλιστα τη φορά δεν θα μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέραμε.