28.6.12

Στρατηγική Τέχνη
Αυτή η Έκτη Κλασικού του 1972, δεν ήταν Τάξη. Ήταν καλειδοσκόπιο σκέψης. Ήταν κιβωτός καινοτομίας. Ήταν θεριό ανήμερο. Άλλοι εκδηλώθηκαν αμέσως, άλλοι μετά, άλλοι τώρα. Ευαισθησίες, όνειρα, σκέψεις. Να τι έκρυβε μέσα του ο άνθρωπος που διοίκησε τμήματα, κυνήγησε κακοποιούς, συνέλαβε δικτάτορες. Που κινδύνεψε πολλές φορές ακόμη και την ίδια του τη ζωή, γιατί στη δική μας γενιά η έννοια «καθήκον» ήταν πάνω από την προσωπική μας ασφάλεια. Που υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία σε καιρούς δύσκολους, χωρίς ποτέ να το καυχηθεί και χωρίς ποτέ να το κάνει γνωστό. Που είναι 46 χρόνια τώρα, σύμβουλος, φίλος κι αδελφός.

Αγαπημένοι Συμμαθητές και Φίλοι,

Μια κατάθεση ψυχής με ακουαρέλες και λάδια από τον Οδυσσέα Κουτσοποδιώτη (ΣΤ' Γυμνάσιο 1972), Στρατηγό ε.α. της ΕΛΑΣ.  Τον Οδυσσέα του Ξυνού, τον Οδυσσέα του Έκτου, το δικό μας Οδυσσέα.

Να ΄ναι πάντα καλά!

ekto19725 σχόλια:

Κ.Κor. είπε...

Οδυσσέα, με εκπλήσεις. Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α !!!
(γιατί ρε θηρίο δεν μου το είχες πει, τότε που καθόμασταν δίπλα-δίπλα και σκιτσάριζα -τρόπος του λέγειν- ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, και τα 'κρυβα στο θρανίο, σε μιά γωνιά, μπας και συγκινηθεί η μαθητριούλα του 12ου; Φαντάζεσαι να τα είχες κάνει εσύ τότε τα σκιτσάκια, ώ, πόσες καρδιές θα είχα κάψει!!!)
ΜΠΡΑΒΟ ΟΔΥΣΣΕΑ!!!

Sot Rods είπε...

Μανόλη Γιανναδάκη το Πρακτικό? Οδυσσέα Κ. το Κλασικό!

Viva Ekto!

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ μου από καρδιάς συγχαρητήρια!!!
Συγκινούμαι αφάνταστα όταν άνθρωποι, που ανάλωσαν τη ζωή τους σε θέσεις αντικειμενικής ευθύνης και πραγματικού κινδύνου,κρύβουν σε ένα άλλο επίπεδο ευαισθησία και τέχνη. Καμαρώνω και σαν μαθήτρια του Ξυνού και σαν του ΙΒ΄ Θηλέων και σαν Νεοκοσμίτισσα.Που μπορούμε να δούμε τα έργα σου από κοντά;
Παίδες!!!
΄Ετσι μόνο μπορούμε να βρούμε παραμυθία στα δεινά...
Μαρία (ΙΒ΄ Θηλέων 1971)

Κ.Κor. είπε...

Οδυσσέα το Κλασσικό; Κωστελέτο το Πρακτικό!!!

Sot Rods είπε...

O Δημήτρης είναι καταπιεσμένος καλλιτέχνης (αρχιτέκτων γαρ). Δεν μετράει.