1.12.12

Ένας «Καλός Σαμαρείτης»

(κλικ)
Ο «Καλός Σαμαρείτης» είναι σύλλογος για την προστασία, τη φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ικανότητες και αγωνίζεται σχεδόν αποκλειστικά με δικές του δυνάμεις για την καλύτερη διαβίωσή τους. Λειτουργεί από το 1978 και προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά του συλλόγου εφ’ όρου ζωής! Εδρεύει στην Αργυρούπολη σε κτίριο που ανεγέρθηκε επί δημαρχίας Γιάννη Τσαρπαλή (ΣΤ' Γυμνάσιο 1972) και φιλοξενεί περίπου 35 άτομα, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει άλλα 20.

Όπως γνωρίζετε το ekto1972 νιώθει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα και παρέχει ευχαρίστως το μικρό του βήμα επικοινωνίας στην πολύ αξιέπαινη αυτή προσπάθεια. Σε καιρούς δύσκολους, σε καιρούς σκληρούς, ας στηρίξουμε τους ανθρώπους του συλλόγου, τους γονείς και τις οικογένειές τους, στο βαθμό που μπορούμε: 

Αρ. Λογ. Εμπορικής Τράπεζας 44248549 
Αρ. Λογ. Εθνικής Τράπεζας 086/29000-19 

Στο παρακάτω link, θα δείτε ένα video με τον κύριο Ζαχαρία Πρατσίνη, αντιπρόεδρο και διευθυντή του συλλόγου, να μιλά για τα τις ιδιαιτερότητες των παιδιών του κέντρου αλλά και τα κριτήρια με τα οποία ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να ενταχθεί στο σύλλογο. Επίσης την κα Έλενα Γιαννάκη, κοινωνική λειτουργό του κέντρου, να αναφέρεται στο βασικό στάδιο της αποδοχής του ατόμου με αναπηρία τόσο από το οικογενειακό περιβάλλον όσο και από την κοινωνία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: