Quiz 1:
Ποιος συμμαθητής μας στη Γεωμετρία χρησιμοποιούσε ως απόδειξη του θεωρήματος, το ίδιο το θεώρημα που ήθελε να αποδείξει, τρελαίνοντας τον Κορώνη του οποίου η πίεση ένα απόγευμα ανέβηκε στα ύψη.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε αργότερα με τη Μπούρα, η οποία όμως τον πέρασε με καλό βαθμό, μόλις ο πονηρός συμμαθητής μας γράφτηκε συνδρομητής στο χριστιανικό περιοδικό «η Ζωή των Παιδιού». Τις συνδρομές τις έπαιρνε η ίδια η Μπούρα, η οποία μοίραζε στην τάξη και τα τεύχη. Αν θυμόμαστε καλά, ήταν ένα διφραγκάκι το ένα; Μιάμιση δραχμή; Κάτι τέτοιο. Ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, αν υπολογίσουμε ότι ένα Καρελάκι χύμα, είχε 50 λεπτά. Δηλαδή «η Ζωή των Παιδιού» άξιζε 4 τσιγάρα το μήνα, επί 8-9 μήνες, έφτανε το ενάμιση πακέτο το χρόνο! Είχε όμως το bonus ότι πέρναγες «Μπούρα».
Quiz 2:
Μιλώντας για τη συμπαθή θεοσεβούμενη Μαθηματικό μας, γιατί ένα απόγευμα η Μπούρα ανέβηκε επάνω στην έδρα; Εννοούμε όχι απλά επάνω στην έδρα, αλλά όρθια επάνω στο τραπέζι της έδρας(!) κι έκατσε εκεί όλη την ώρα μέχρι που χτύπησε το κουδούνι ο Μήτσος, έχοντας μάλιστα για μεγαλύτερη ισορροπία ελαφρώς ανοικτά τα πόδια κάτω από τη μίντι φούστα της (τι μίντι; στους αστραγάλους έφτανε) και κουνώντας το σώμα της πότε αριστερά και πότε δεξιά σαν ανάποδο εκκρεμές, με ταυτόχρονη αντίστοιχη κίνηση της κεφαλής και τα μάτια σε ευθεία γραμμή, να σαρώνουν ως ακτίνα Χ όλη την τάξη, από τοίχο, σε τοίχο;
Οι σωστές απαντήσεις θα σταλθούν με Emails μόνο σε όσους αποδείξουν ότι την περίοδο 1971-72, δεν γράφτηκαν ποτέ συνδρομητές στο «η Ζωή των Παιδιού». Ιδιαίτερα οι Κλασικάριοι. Αλλά κι εσείς οι Πρακτικάριοι μη βγάζετε την ουρά σας απέξω. Χα!
Αναδείχτηκαν τα μετέπειτα χρόνια, πολλά από τα ευτράπελα του τρομερού σχολικού συστήματος που παρακολουθήσαμε όλοι μας. Το ekto1972 έχει να υπερηφανεύεται ότι έβγαλε δικηγόρους από το Πρακτικό, μαθηματικούς από το Κλασικό, γιατρούς και από τα δυο τμήματα και πάει λέγοντας. Διάνα έκαναν οι πάνσοφοι αρμόδιοι κατά το διαχωρισμό μας τον Οκτώβριο του 1969. Υποψιαζόμαστε ότι ρόλο έπαιξε πόσοι καθηγητές Μαθηματικοί ήταν διορισμένοι στο σχολείο, πόσοι Φιλόλογοι κλπ και με εξαίρεση κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις αριστούχων συμμαθητών που έκαναν «μπαμ» σε ποιο τμήμα έπρεπε να πάνε, οι υπόλοιποι καταταγήκαμε ανάλογα με το ωράριο των σεβαστών καθηγητών μας. Για τους ιστορικούς του Έκτου...
ὅπερ ἔδει δεῖξαι
ekto1972
5 σχόλια:
1) Το να θυμάσαι τη «Ζωή του παιδιού» μου ενισχύει την πεποίθηση οτι έχεις κρατήσει κάποιο ημερολόγιο. Ημερολόγιο, όχι Λεύκωμα. Δεν θα γράφαμε ποτέ για τη Ζωή του Παιδιού σε Λεύκωμα. Θυμάμαι τον Μικρό Ηρωα, τον Μικρό Σερίφη, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα, τον Κύρο τον Γρανάζη, ακόμα και τον Γλόμπο, αλλά τη Ζωή του παιδιού; Οχι. Μπορεί να ήμουνα κι εγώ συνδρομητής, αλλά αυτό έχει φάει delete. Πως μπορείς να το θυμάσαι;
2) Ποικίλα ήταν τα κριτήρια για την επιλογή ανάμεσα στο Κλασσικό και το Πρακτικό. Είχα διαλέξει Πρακτικό. Θεωρούσα οτι μου ταίριαζε περισσότερο κι αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Ομως εκείνο που μ’ έκανε ν’ αποφασίσω με απόλυτη σιγουριά οτι κάνω το σωστό δεν ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ στο Πρακτικό αλλά κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου στο Κλασσικό: τα Λατινικά.
3) Στο 2ο κουίζ, κάτι μου θυμίζει αυτή η συμπεριφορά της Μπούρα. Μάλλον επόπτευε κάποιο πρόχειρο διαγώνισμα. Νομίζω οτι το έχω δει και στην τάξη μου να συμβαίνει.
@K.Kor
3. Σωστός
2. Magna culpa!
1. Λάθος. Όσες φορές προσπάθησα να κρατήσω ημερολόγιο στη ζωή μου για μη επαγγελματικούς λόγους, δεν το τήρησα και στο τέλος εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια. Όλα είναι από μνήμης (τον Γλόμπο πώς να τον ξεχάσω τώρα πια;). Να συμπληρώσω τον Μικρό Καουμπόη με το ίδιο καστ του Μικρού Σερίφη (Τζιμ Ανταμς, Νταϊανα, Πεπίτο καιTσιπιρίπο το ινδιανάκι).
Quiz: πώς έλεγαν το γάιδαρο του Πεπίτο?
(Για το πώς έλεγαν τα άλογα Τζιμ και Νταϊάνας δεν ρωτάω γιατί τα θυμάσαι. Όπως και το πανέξυπνο σκυλάκι του Τζιμ).
Piece of cake: Πελεγκρίνο
Με έχεις μπερδέψει.
Όλα μαζί;
Τι δουλειά έχει η σκαρφαλωμένη Μπούρα-Σταυριανή (!!!) εν ώρα επιτήρησης με τον ογκανίζοντα Πελεγκρίνο.
Σωτήρη, έχεις κάψει φλάντζα.
Μήπως όμως θυμάσαι πώς έλεγαν τον ανθρωπολόγο επιστήμονα που ακολουθούσε τον Λούκυ Λουκ στο "Καραβάνι" προς τη Δύση;
Εδώ θα σε παραδεχτώ.
Νίκος Χ.
@Ανώνυμο Νίκο Χ.
Μα φίλε μου Ανώνυμε Νίκε Χ. φυσικά και σχετίζονται όλα αυτά. Υπήρχαν μεγαλύτερα Κόμιξ από κάποιους που τους είχαμε όλοι μέρα μπροστά μας; Για σκεφτείτε λίγο.
Για παράδειγμα ο τύπος που μας έμαθε «καράτε», θα μπορούσε να είναι ο κεντρικός ήρωας βιβλίων, περιοδικών, ταινιών κλπ. Κλασικός χαρακτήρας καρτούν! Εγώ εκείνη την εποχή τον θεωρούσα ό,τι πιο διασκεδαστικό μαζί με τον Λουί Ντε Φινές. Και υπήρχαν κι άλλοι, μη λέμε ονόματα τώρα.
Τον ανθρωπολόγο δεν τον θυμάμαι. Θυμάμαι έναν τρελό επιστήμονα που έφτιαχνε σούπερ άμαξες, Ζαχαρία νομίζω, κάτι τέτοιο.
Λούκυ Λουκ δεν είχα διαβάσει πολύ γιατί εμφανίστηκε κάπως αργά για την ηλικία μας ή τέλος πάντων εγώ δεν τον είχα προσέξει πολύ. Μετά τα γουέστερν σπαγγέτι που είχαμε δει στο σινεμά, με ξένιζε λίγο το Βέλγικο χιούμορ.
@Κ.Κορ
Εύγε!
Δημοσίευση σχολίου